Kalın ve Yağlı Derili Burun Ameliyatları Daha mı Zor ve Sıkıntılı mıdır?
Bu sorunun cevabı evettir.Tecrübelerimize dayanarak şunu söyleyebilir bazı kalın derili burunlarda cilt öyle rijittir ki ameliyat sonrası oluşturduğumuz kıkıdak çatı üzerinde havada kalabiliyor.Bunun için yapılması gereken mümkün oldukça alt desteklerin güçlü konumlanması ve amelşiyat sonrası bantlama ve atel uygulamasıdır.
Kalın Derili Burun Ucu Neden Değişime Dirençlidir?
Burun estetiğinde, kemik ve kıkırdak yapılarda fazlalıkların çıkartılması mümkünken, burun derisinde fazla derinin atılması söz konusu değildir (burun deliklerini küçültmek için burun kanatların dış-alt kısmından ve burun deliklerini ayıran deriden milimetrik deri parçaları çıkartılsa da bunlar çok yetersiz kalır). Burun küçültme ameliyatlarında, derinin uzun dönemde kendini toparlama kabiliyeti oldukça önemli olup sonuç üzerine ciddi etkisi vardır.
Kalın derilerde burun derisinin çekmesi yani kendini toparlaması daha zor olmaktadır. Yine burun ucunda yerleşik fazla sayıdaki yağ bezinin çok çalışması nedeniyle burun ucu derisi daha fazla şişebilir. Kalın burun derisi olan bazı hastalarda uzun süren toparlanma süreci sonunda burun ucu derisinde şişlik kalabilirBu durumlarda lokal kortizon uygulamaları veya dermatologlardan konsültasyon sonucu roacutane kullanımı ile derinin bir miktar inceltilmesi sağlanabilir.